Stichting Niek & Co

Waarom

Waarom stichting Niek & Co

Stichting Niek & Co is opgericht door René en Rian Bekkers; trotse ouders van Senn en Niek. En naar Niek is deze stichting vernoemd.

Niek

Niek is in 2009 geboren als een op het oog heerlijk gezond joch. Maar al snel bleek dat er sprake was van een ontwikkelingsachterstand, van voedingsproblemen en van epilepsie. Dit was het begin van een jarenlange, nog steeds voortdurende, medische uitdaging. Een zoektocht vol met tranen, onbegrip, zorgen en onzekerheden. Maar een tocht die je natuurlijk maakt. Want je hebt geen keus. Zoekend naar een goede samenwerking met doktoren, wat een typisch gevolg is van het hebben van een zeldzame ziekte. Zoekende vol met onzekerheden. Maar doorgaand, altijd, want je zoekt naar het beste voor het allerbelangrijkste in je leven; je kind.

Enorme impact

En dan ben je een jong gezin met twee kinderen. Waarbij er een continu medische zorg nodig heeft. Die ondanks zijn 11 jaar oud nooit ook maar een minuut alleen kan zijn omdat dit niet verantwoord is. Dat betekent veel regelen, heel veel regelen. Zorgmedewerkers die komen ondersteunen. Zodat Senn, Rian en René nog een klein beetje tot zichzelf kunnen komen. Want ja, zonder te zeuren, het heeft een enorme impact. Op je gezin, op je andere kind(eren) en op je sociale leven. Je leeft geïsoleerd, spontane uitjes zijn onmogelijk en je privacy is ver te zoeken.

Samen meer mogelijk

In gedachten hadden Rian en René al langer de vraag hoe de zorg voor Niek in de toekomst goed geregeld moest worden. Wat is een geschikte plek, met voldoende aandacht en niet teveel prikkels? Toen het ouderlijk huis van Rian gesplitst werd, bleek daar een mogelijkheid te ontstaan. Dat huis zou bij de verbouwing natuurlijk maximaal aangepast kunnen worden. Aangepast op de behoeften van en de zorg voor Niek. Waarbij de vraag ontstond: “Wat wij doen voor 1 kind, dat kunnen we misschien ook voor meer kinderen? Kunnen we dat ook mogelijk maken voor andere mensen?” En dat was de start van de stichting. Met de realisatie van het logeerhuis als resultaat.

Het logeerhuis

Voor wie en wanneer is het logeerhuis open? Hoe ziet het eruit en hoe gaat eea in zijn werk daar?

Hoe werkt de stichting

De officiële kanten van de stichting. Wat is het doel, hoe werkt het en wie zitten er in het bestuur?

Sponsoring

Het logeerhuis kan niet bestaan zonder financiële hulp. Gelukkig hebben we sponsoren die bijdragen.